Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 τιμάται η σύναξη των τριών μεγίστων φωστήρων της Τρισηλίου θεότητος, τους Τρεις Ιεράρχες, τους Αγίους Ιωάννη Χρυσόστομο, Μεγάλο Βασίλειο και Γρηγόριο Θεολόγο.

Οι τρεις αυτοί Άγιοι είναι οι προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας,  γι’ αυτό και η Εκκλησία κατά την ημέρα αυτή τιμά εξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς.

Έτσι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου πόλεως Σιατίστης θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ευκαιρία της μνήμης τους, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα :

  • Ώρα 07:30 : Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία – Αρτοκλασία – Μνημόσυνο Ευεργετών, Δωρητών και Εκπαιδευτικών. Θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος.
  • Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Κώντσιογλου Χριστόφορο, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας καθώς και εκφώνηση των ονομάτων Ευεργετών – Δωρητών και Εκπαιδευτικών.
  • Αμέσως μετά, θα παρατεθεί δεξίωση του Δήμου Βοΐου στη σάλα υποδοχής του Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας.
  • Ώρα 17.00 : Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία.
  • Μετά τον Εσπερινό, στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού “Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου“, θα γίνει κοπή της Βασιλόπιτας προς τιμήν των Εκπαιδευτικών της επαρχίας μας.
  • Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Καθηγητή Φυσικής στο Δημοκρίτειο Παν. Θράκης (Δ.Π.Θ.) και Διδάκτορα Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Παν. Θεσ/κης (Α.Π.Θ.), κ. Γεώργιο Παύλο, με θέμα: “Το επείγον παγκόσμιο μήνυμα των Τριών Ιεραρχών για να σωθεί σήμερα η παιδεία, η ελευθερία, ο πολιτισμός και ο άνθρωπος“.